Information är det svåraste som finns

Ett av mina största aber med SL är att det så ofta vid störningar inte går att få någon information. Och den informationen man får är ofta luddig eller motsägelsefull.

Ett exempel, idag var det stora störningar vid södertälje samt norr om centralen. Inga SJ tåg går, inga arlanda express tåg går.

På tåget jag åkte fick vi ingen information. Ingen alls. Enligt SLs site är det inga störningar på tågen. SJ har ingen information. Banverket har inget om någon större störning.

För ofta (det här har jag skrivit om på http://www.spinell.se tidigare, sök på sl fusket) är det så att även informationen på stationerna inte stämmer. Röstutrop, ljustavlor, monitorer och tågvärdar har alla olika information, och tyvärr är det sällan någon stämmer.

Och allt för ofta stämmer inte det som står på sl.se heller.

Det är märkligt att en verksamhet som är så fysisk (dvs flytta spårburna enheter längs ett spår) är så dålig på att informera.

De flesta pendlarna står ut med förseningar, bara man får veta om man skall vänta i 5 eller 25 minuter, eller om man skall ta ersättningsbuss.

Tyvärr bara så missar SL att få ut den informationen till oss som betalar för att åka.

/Mattias

Advertisements

1 Comment

Filed under Uncategorized

One response to “Information är det svåraste som finns

  1. Pär N.

    Det suraste i informationsväg på min långa pendling Gnesta-Stockholm är när SL inte talar om att vi lika gärna kan åka ner till Södertälje Centrum och byta där, för det kommer faktiskt inget tåg på ett bra tag till Södertälje Hamn – norra halvklotets kallaste blåshål. Hur svårt kan det vara?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s