Tisdagens pendlarkaos…

Vi tog bilen idag. Så gjorde också tusentals andra stockholmare. Vi höll en snitthastighet på 11 kilometer i timman och tog oss till jobbet på en och en halv timma. Imorgon ska vi försöka ta pendeln och hoppas att man träffar rätt halvtimmastrafik som den tänker gå. På SL.se står bara att den går i halvtimmastrafik, men vilken halvtimma är oklart.

På en middag ikväll debatterades pendlarkaoset friskt. Måndagens extrabussar vid Liljeholmen var extremt dåligt organiserade. Tusentals människor köade utan att få information. En buss med texten “Ej i trafik” avgick halvtom mot Fruängen. Att det var några i den berodde enbart på att hade frågat chauffören vart han var på väg.

På ett annat ställe lyckades spärrvakten reta upp ett antal resenärer då han inte kunde svara på frågan om resegarantin gällde. Istället hänvisade han till kundtjänst. När man bad honom ringa kundtjänst vägrade han och hänvisade till information i broschyren. Där står att det är upp till resenären att avgöra. Moment 22. Charmkurs för spärrvakter önskas.

Vid Slussens t-bana blev det kalabalik när vissa resenärer inte respekterade det kösystems om bildats och hätska ordväxlingar utbröt.
– Kliv tillbaka ni som inte väntat över 30 minuter, skrek resenärer till varandra.

Vid centralen gick det knappt att kliva av tåget för att de som väntade bevakade sin plats så hårt att de vägrade flytta på sig.

Imorgon går vi in på tredje dagens kaos. Vädret är nu ungefär som det varit både januari och februari men SL fortsätter med katastroftillståndet.

Kö vid Liljeholmen
Rysk brödkö eller människor som väntar på extrabuss vid Liljeholmen?

/petra

Advertisements

Leave a comment

Filed under Uncategorized

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s